Hobby potgronden

Een uitgebreid gamma voor de particulier 

 

Als particulier heeft u niet de professionele potgronden voor bloementeelt, groententeelt, boomkwekerij,... De hobby potgronden zijn kwalitatief sterk genoeg om jouw hobby teelten te voorzien. 

Naast substraten verdelen we turf, boomschors, kokos-chips, bodemverbeteraars en organische en vloeibare meststoffen.Structural Type 1

Doel: 

Universeel gebruik 

Samenstelling: 

potgrond op basis van tuinturf, witveen, naaldbladgrond, boomschorscompost en samengestelde meststoffen. Verder werden de nodige voedingsstoffen en nevenelementen toegevoegd voor een krachtige ontwikkeling van de planten.

pH (water) zone: 5-6.5

Elektrische geleidbaarheid (EC): 400µS/cm

Bemest met: 1.25 kg/m³ samengestelde NPK meststof 14-16-18.

Gebruiksaanwijzing: 

voorzichtig de wortelen van de plant losmaken en zo goed mogelijk de oude grond verwijderen. Geef de voorkeur aan een grotere pot dan de vorige en leg een stukje steen op de bodem van de bloempot om de drainage te bevorderen. Plaats uw plant in het midden van de pot en vul aan met potgrond STRUCTURAL Type 1 zonder het wortelgestel te beschadigen. Zachtjes aandrukken en vergeet niet een boord te laten om gemakkelijk te kunnen begieten. Onmiddellijk na het verpotten, water geven en na een zestal weken geregeld bijmesten.

Verkrijgbaar in :

70L, 40L, 20L, 10L, 5L,

Structural Type 2

Doel: 

Balkonplanten, terrasplanten, Fuchsia, enz... 

Samenstelling: 

potgrond op basis van tuinturf, witveen, klei en samengestelde meststoffen. Verder werden de nodige voedingsstoffen en nevenelementen toegevoegd voor een krachtige ontwikkeling van de planten.

pH(water) zone: 5-6.5

Elektrische geleidbaarheid (EC): 500µS/cm

Bemest met: 1.5kg/m³ samengestelde NPK meststof 14-16-18.

Gebruiksaanwijzing: 

voorzichtig de wortelen van de plant losmaken en zo goed mogelijk de oude grond verwijderen. Geef de voorkeur aan een grotere pot dan de vorige en leg een stukje steen op de bodem van de bloempot om de drainage te bevorderen. Plaats uw plant in het midden van de pot en vul aan met potgrond STRUCTURAL Type 2 zonder het wortelgestel te beschadigen. Zachtjes aandrukken en vergeet niet een boord te laten om gemakkelijk te kunnen begieten. Onmiddellijk na het verpotten, water geven en na een zestal weken geregeld bijmesten.

Verkrijgbaar in: 

70L, 40L, 20L.

Structural Type 3

Doel: 

kamerplanten

Samenstelling: 

potgrond op basis van tuinturf, witveen, perliet en samengestelde meststoffen. Verder werden de nodige voedingsstoffen en nevenelementen toegevoegd voor een krachtige ontwikkeling van de planten.

pH(water) zone: 5-6.5

Elektrische geleidbaarheid (EC): 500µS/cm

Bemest met: 1.25kg/m³ samengestelde NPK meststof 14-16-18.

Gebruiksaanwijzing: 

voorzichtig de wortelen van de plant losmaken en zo goed mogelijk de oude grond verwijderen. Geef de voorkeur aan een grotere pot dan de vorige en leg een stukje steen op de bodem van de bloempot om de drainage te bevorderen. Plaats uw plant in het midden van de pot en vul aan met potgrond STRUCTURAL Type 3 zonder het wortelgestel te beschadigen. Zachtjes aandrukken en vergeet niet een boord te laten om gemakkelijk te kunnen begieten. Onmiddellijk na het verpotten, water geven en na een zestal weken geregeld bijmesten.

Verkrijgbaar in: 

20L.

Structural Type 6

Doel: 

orchidee

Samenstelling: 

potgrond op basis van pijnboomschors, naaldhoutschors en samengestelde meststoffen. Verder werden de nodige voedingsstoffen en nevenelementen toegevoegd voor een krachtige ontwikkeling van de planten.

pH(water) zone: 3.5-5

Elektrische geleidbaarheid (EC): 200µS/cm

Bemest met: 0.5kg/m³ samengestelde NPK meststof 14-16-18.

Gebruiksaanwijzing: 

voorzichtig de wortelen van de plant losmaken en zo goed mogelijk de oude grond verwijderen. Geef de voorkeur aan een grotere pot dan de vorige en leg een stukje steen op de bodem van de bloempot om de drainage te bevorderen. Plaats uw plant in het midden van de pot en vul aan met potgrond STRUCTURAL Type 6 zonder het wortelgestel te beschadigen. Zachtjes aandrukken en vergeet niet een boord te laten om gemakkelijk te kunnen begieten. Onmiddellijk na het verpotten, water geven en na een zestal weken geregeld bijmesten.

Verkrijgbaar in: 

20L en 5L.

Structural Type 9

Doel: 

zaaien en stekken van de meeste gewassen

Samenstelling: 

potgrond op basis van witveen, perliet en samengestelde meststoffen.

pH (water) zone: 5-6.5

Elektrische geleidbaarheid (EC): 150µS/cm

Bemest met: 0.5 Kg/m³ samengestelde NPK meststof 14-16-18.

Gebruiksaanwijzing: 

Voor het zaaien: 

Vul een pot of bakje met STRUCTURAL Type 9. Leg de zaadjes ver genoeg uit elkaar zodat ze, een keer geworteld, ruimte genoeg hebben om op te groeien. Bedek de zaadjes met een laagje STRUCTURAL Type 9 (0.5 à 1 cm). Bevochtig onmiddellijk. Eenmaal de zaadjes zijn gekiemd is bijmesten wenselijk ofwel verpotten in een aangepaste potgrond. 

Voor het stekken: 

vul een pot of bakje met STRUCTURAL Type 9. Plaats uw stekken voorzichtig in de grond en begiet onmiddellijk. Een keer de stek geworteld, is bijmesten wenselijk ofwel verpotten in een aangepaste potgrond.

Verkrijgbaar in: 

40L.

Structural Type 10

Doel: 

zuurminnende planten: rododendron, azalea, erica,

Samenstelling: 

potgrond op basis van witveen, tuinturf, naaldbladgrond en samengestelde meststoffen. Verder werden de nodige voedingsstoffen en nevenelementen toegevoegd voor een krachtige ontwikkeling van de planten.

pH(water) zone: 3.5-5

Elektrische geleidbaarheid(EC): 250µS/cm

Bemest met: 0.50kg/m³ samengestelde NPK meststof 14-16-18.

Gebruiksaanwijzing: 

voorzichtig de wortelen van de plant losmaken en zo goed mogelijk de oude grond verwijderen. Geef de voorkeur aan een grotere pot dan de vorige en leg een stukje steen op de bodem van de bloempot om de drainage te bevorderen. Plaats uw plant in het midden van de pot en vul aan met potgrond STRUCTURAL Type 10 zonder het wortelgestel te beschadigen. Zachtjes aandrukken en vergeet niet een boord te laten om gemakkelijk te kunnen begieten. Onmiddellijk na het verpotten, water geven en na een zestal weken geregeld bijmesten. Voor gebruik in volle grond; de plantkuil voldoende groot maken. De plant in het midden van de kuil plaatsen en rondom goed aanvullen met potgrond STRUCTURAL Type 10. Goed aandrukken en onmiddellijk water geven.

Verkrijgbaar in: 

70L en 40l en 20L

Structural Type 13

Doel: 

vijverplanten en moerasplanten

Samenstelling:

potgrond op basis van klei, tuinturf en zand.

pH(water) zone: 5-6.5

Elektrische geleidbaarheid(EC): 150µS/cm

Onbemest: dit om de fauna in het water te vrijwaren.

Gebruiksaanwijzing: 

voorzichtig de wortelen van de plant losmaken en zo goed mogelijk de oude grond verwijderen. Zorg voor een voldoende grote plantkuil omdat naarmate de plant groter wordt, het wortelgestel verder uitbreidt. Plaats uw plant in het midden van de plantkuil en vul aan met vijvergrond STRUCTURAL type 13 zonder het wortelgestel te beschadigen. Zachtjes aandrukken.

Verkrijgbaar in: 

20L.

Structural Type 14

Doel: 

kalkminnende planten: rotsplanten, Buxus

Samenstelling: 

potgrond op basis van witveen, tuinturf, klei, lavagruis en samengestelde meststoffen. Verder werden de nodige voedingsstoffen en nevenelementen toegevoegd voor een krachtige ontwikkeling van de planten.

pH(water) zone: 6-7

Elektrische geleidbaarheid(EC): 400µS/cm

Bemest met: 1.25 kg/m³ samengestelde NPK meststof 14-16-18.

Gebruiksaanwijzing: 

voorzichtig de wortelen van de plant losmaken en zo goed mogelijk de oude grond verwijderen. Geef de voorkeur aan een grotere pot dan de vorige en leg een stukje steen op de bodem van de bloempot om de drainage te bevorderen. Plaats uw plant in het midden van de pot en vul aan met potgrond STRUCTURAL Type 14 zonder het wortelgestel te beschadigen. Zachtjes aandrukken en vergeet niet een boord te laten om gemakkelijk te kunnen begieten. Onmiddellijk na het verpotten, water geven en na een zestal weken geregeld bijmesten. Voor gebruik in volle grond; de plantkuil voldoende groot maken. De plant in het midden van de kuil plaatsen en rondom goed aanvullen met potgrond STRUCTURAL Type 14. Goed aandrukken en onmiddellijk water geven.

Verkrijgbaar in: 

50L.

Structural Type 15

Doel: 

cactussen, vetplanten

Samenstelling: 

potgrond op basis van tuinturf, witveen, zand en samengestelde meststoffen.

pH(water) zone: 5-6.5

Elektrische geleidbaarheid(EC): 500µS/cm

Bemest met: 1.25kg/m³ samengestelde meststof 14-16-18.

Gebruiksaanwijzing: 

voorzichtig de wortelen van de plant losmaken en zo goed mogelijk de oude grond verwijderen. Geef de voorkeur aan een grotere pot dan de vorige en leg een stukje steen op de bodem van de bloempot om de drainage te bevorderen. Plaats uw plant in het midden van de pot en vul aan met potgrond STRUCTURAL Type 15 zonder het wortelgestel te beschadigen. Zachtjes aandrukken en vergeet niet een boord te laten om gemakkelijk te kunnen begieten. Onmiddellijk na het verpotten, water geven en na een zestal weken geregeld bijmesten.

Verkrijgbaar in: 

5L.

Structural Type 16

Doel: 

universeel gebruik in bio gardening.

Samenstelling: 

potgrond op basis van tuinturf, witveen en samengestelde organische meststoffen.

pH(water) zone: 5-6.5

Elektrische geleidbaarheid (EC): 500µS/cm

Bemest met: 3 kg/m³ samengestelde organische NPK meststof 6-5-7 (+4).

Gebruiksaanwijzing: 

voorzichtig de wortelen van de plant losmaken en zo goed mogelijk de oude grond verwijderen. Geef de voorkeur aan een grotere pot dan de vorige en leg een stukje steen op de bodem van de bloempot om de drainage te bevorderen. Plaats uw plant in het midden van de pot en vul aan met potgrond STRUCTURAL Type 16 zonder het wortelgestel te beschadigen. Zachtjes aandrukken en vergeet niet een boord te laten om gemakkelijk te kunnen begieten. Onmiddellijk na het verpotten, water geven en na een zestal weken geregeld bijmesten. Biopotgrond Structural is eveneens geschikt voor het zaaien van de meeste groentengewassen.

Verkrijgbaar in: 

40 L.

Structural Type 20

Doel: 

Mediterrane planten: olijfbomen, palmen, citrusplanten

Samenstelling: 

Potgrond op basis van witveen, tuinturf, kokosvezel, klei , lava, meststoffen op basis van calcium en magnesium en samengestelde meststoffen. Verder werden de nodige voedingsstoffen en nevenelementen toegevoegd voor een krachtige ontwikkeling van de planten.

PH (water) zone: 6-7

Electrische geleidbaarheid (EC): 500 µS/cm

Bemest met : 0.75 Kg/m3 samengestelde NPK meststof 14-16-18, 2Kg samengestelde organische NPK meststof met magnesium 7-4-10 (+3) .

Gebruiksaanwijzing: 

Voorzichtig de wortelen van de plant losmaken en zo goed mogelijk de oude grond verwijderen. Geef de voorkeur aan een grotere pot dan de vorige en leg een stukje steen op de bodem van de bloempot om de drainage te bevorderen. Plaats uw plant in het midden van de pot en vul aan met potgrond Structural type 20 zonder het wortelgestel te beschadigen. Zachtjes aandrukken en vergeet niet om een boord te laten om gemakkelijk te kunnen begieten. Onmiddellijk na het verplanten voldoende gieten.

Verkrijgbaar in: 

40L.

Aantal per pallet: 

60.

Structural Type 22

Doel: 

siertuin, moestuin, gazon, aanplanting

Samenstelling: 

STRUCTURAL compost is een gemengd organisch bodemverbeterend middel op basis van tuinturf, champignonmest en groencompost. Het brengt de grond in betere fysische conditie, het stimuleert de humusopbouw en voorziet de planten van alle voedingsstoffen en nevenelementen. Dit mengsel werd samengesteld voor gebruik in volle grond. Gebruik in bloembakken of als potgrond is ten zeerste af te raden gezien het mengsel te rijk is aan voedingsstoffen.

22% organische stof op het brutoproduct .

Gebruiksaanwijzing: 

STRUCTURAL compost kan worden gebruikt voor siertuinen, moestuinen, aanleg en onderhoud van gazons, aanplantingen, enz.. 3 tot 6 liter compost uitstrooien per m2 en inspitten of infrezen (5 tot 10 cm diep). Uitvoeren bij voorkeur bij regenachtig weer of nadien goed begieten.

Verkrijgbaar in: 

40L.

Structural Type 23

Doel: 

bodembedekker, verhindert onkruidgroei en snel uitdrogen van de grond.

Samenstelling:

Zuidfranse pijnboomschors

Grofheid: 15-40 mm

Verkrijgbaar in: 

60L

Structural Type 24

Doel: 

Bodembedekker, verhindert onkruidgroei en snel uitdrogen van de grond.

Samenstelling: 

handgesneden kokosbast

Grofheid: 25 mm

Verkrijgbaar in: 

60L

Structural Type 25

Doel: 

Aanplantingen van sierstruiken en hagen, aanleg van bloemborders.

Samenstelling: 

Potgrond op basis van tuinturf, witveen, groencompost en samengestelde meststoffen. Verder werden de nodige voedingsstoffen en nevenelementen toegevoegd voor een krachtige ontwikkeling van de planten.

pH(water) zone: 5-6.5

Elektrische geleidbaarheid (EC): 600µS/cm

Bemest met: 2 kg/m³ samengestelde NPK meststof 6-5-7.

Gebruiksaanwijzing: 

Voorzichtig de wortelen van de plant losmaken en zo goed mogelijk de oude grond verwijderen. De plant in het midden van de plantkuil plaatsen en rondom aanvullen met potgrond STRUCTURAL type 25. Lichtjes aandrukken en onmiddellijk begieten.

Verkrijgbaar in: 

40L

Structural Type 26

Doel: 

Bonsai

Samenstelling: 

potgrond op basis van tuinturf, witveen, lavagruis, klei, zand, groencompost en samengestelde meststoffen. Verder werden de nodige voedingsstoffen en nevenelementen toegevoegd voor een krachtige ontwikkeling van de planten.

pH(water) zone: 5-6.5

Elektrische geleidbaarheid (EC): 400µS/cm

Bemest met: 1 kg/m³ samengestelde NPK meststof 14-16-18.

Gebruiksaanwijzing: 

voorzichtig de wortelen van de plant losmaken en zo goed mogelijk de oude grond verwijderen. Geef de voorkeur aan een grotere pot dan de vorige en leg een stukje steen op de bodem van de bloempot om de drainage te bevorderen. Plaats uw plant in het midden van de pot en vul aan met potgrond STRUCTURAL Type 26 zonder het wortelgestel te beschadigen. Zachtjes aandrukken en vergeet niet een boord te laten om gemakkelijk te kunnen begieten. Onmiddellijk na het verpotten, water geven en na een zestal weken geregeld bijmesten.

Verkrijgbaar in: 

5 L

Structural Type 27

Doel: 

universeel gebruik-Full Season

Samenstelling: 

Potgrond op basis van witveen, tuinturf,klei, polymeren en samengestelde meststoffen. Verder werden de nodige voedingsstoffen en nevenelementen toegevoegd voor een krachtige ontwikkeling van de planten.

PH (water) zone: 5-6.5

Electrische geleidbaarheid (EC): 500 µS/cm

Bemest met  0.75 Kg/m3  samengestelde NPK meststof 14-16-18,  2Kg  samengestelde organische NPK meststof met magnesium 7-4-10 (+3) en 2 Kg/m3  met kunsthars omhulde  samengestelde NPK meststof met magnesium  16-8-12 ( +2).

Door de toevoeging van polymeren (Terracottem) wordt de waterreserve en het waterhoudend vermogen van de potgrond aanzienlijk verhoogd waardoor het aantal gietbeurten tot 50% kan worden verminderd. De keuze van de meststoffen is zodanig opgebouwd dat er voldoende basisbemesting aanwezig is voor het ganse groeiseizoen.

Gebruiksaanwijzing: 

Voorzichtig de wortelen van de plant losmaken en zo goed mogelijk de oude grond verwijderen. Geef de voorkeur aan een grotere pot dan de vorige en leg een stukje steen op de bodem van de bloempot om de drainage te bevorderen. Plaats uw plant in het midden van de pot en vul aan met potgrond Structural type 27 zonder het wortelgestel te beschadigen. Zachtjes aandrukken en vergeet niet om een boord te laten om gemakkelijk te kunnen begieten. Onmiddellijk na het verplanten voldoende gieten.

Verkrijgbaar in: 

50L

BSK

Doel: 

universeel gebruik.

Samenstelling: 

Potgrond op basis van tuinturf, witveen, groencompost, champignonmest en samengestelde meststoffen. Verder werden de nodige voedingsstoffen en nevenelementen toegevoegd voor een krachtige ontwikkeling van de planten.

pH(water) zone: 5-6.5

Elektrische geleidbaarheid (EC): 700µS/cm

Bemest met: 0.5kg/m³ samengestelde NPK meststof 14-16-18.

Gebruiksaanwijzing: 

Voorzichtig de wortelen van de plant losmaken en zo goed mogelijk de oude grond verwijderen. Geef de voorkeur aan een grotere pot dan de vorige en leg een stukje steen op de bodem van de bloempot om de drainage te bevorderen. Plaats uw plant in het midden van de pot en vul aan met potgrond BSK zonder het wortelgestel te beschadigen. Zachtjes aandrukken en vergeet niet een boord te laten om gemakkelijk te begieten. Onmiddellijk na het verpotten, water geven en na een zestal weken geregeld bijmesten.

Verkrijgbaar in: 

50L