Snebbout, een bedrijf in volle bloei

Het was in 1947 toen Marcel Snebbout een groothandel opstartte in stalmest en turf.

Al snel groeide de behoefte aan kant en klare substraten voor de tuinbouw, waar onmiddellijk door het bedrijf werd op ingespeeld.

Talrijke proeven en analyses lagen aan de basis van het ontstaan van een gamma potgronden voor de bloemisterij, boomkwekerij en groententeelt. Ook voor de hobbysector werd een gamma ontworpen van hoogstaande kwaliteit.

Het bedrijf was en is nog steeds de voorloper in het aanwenden van moderne technieken en het gebruiken van nieuwe grondstoffen voor het bereiden van haar substraten, zodat steeds eindproducten van hoogstaande kwaliteit bekomen worden.Een ultramodern machinepark en vakkundig personeel staan vandaag borg voor een efficiënte productie van een gans gamma kwaliteitspotgronden.

Flexibiliteit in de selectie van de grondstoffen is onze grootste troef om daadwerkelijk te kunnen inspelen op de voortdurende marktevoluties in binnen- en buitenland. Deze flexibiliteit stelt het bedrijf in staat om naast de standaardproducten ook "op maat gemaakte" mengsels af te leveren op vraag van de klant.


Mede dankzij haar jarenlange ervaring in fysisch onderzoek van diverse substraten, is de zaak nu één van de trendzetters in de potgrondbranche. Het bedrijf is aangesloten bij de BPF (Belgische Potgrondfederatie) en beschikt over het professional quality label voor professionele potgronden alsook over het qualitycontrol label voor potgronden voor de hobbymarkt.


In 2006, ontwikkelt de firma, die sinds haar beginjaren nauwe contacten heeft met de houtverwerking, onder het merk BurnMe houtpellets een biobrandstof van hoogstaande kwaliteit.

In 2022 werd het merk Structural overgenomen door Eifel-Holz AG.